Kalastamo

Kalastamon tärpit

&npsb
prev next
 • Kansikuva.

  Kadonneiden jalokalojen metsästys

  Kauppias: Onnelan Tarjouskirjakauppa
  Suomen Indiana Jones Juha Jormanainen lähtee etsimään Pohjolan täydellistä jalokalojen kalastuspaikkaa. Hän kiertää Suomen, Ruotsin ja Norjan kuuluisat järvet ja joet taimenia ja lohia saalistaen, maaotteluhenkeä unohtamatta. Mistä löytyy täydellinen kalapaikka, mistä se oikea täydellinen hetki, vai löytyykö sitä lainkaan?
  Hinta: 22,00 € / kpl
 • Kansikuva.

  Suomen kalalajien tunnistusopas

  Kauppias: Onnelan Tarjouskirjakauppa
  Kuore, kilohaili, kivinilkka, törö! Erotatko seipin särjestä? Onko lahnasi ennätyskokoa? Ihmetteletkö mökkiverkosta nousevaa sätkijää? Mikä on tiikeritaimen? Suomen kalalajien tunnistusopas kuuluu jokaisen retkeilijän, kalastajan, mökkiläisen, ruoanlaittajan ja luonnon ystävän reppuun. Kirjan avulla tunnistat vesistöjemme 71 vakituista kalalajia ja satunnaiset vierailijat. Jokaisesta kalasta esitellään tuntomerkit, levinneisyys ja elinympäristöt. Lajintunnistuksessa auttavat Sakke Yrjölän piirtämät yksityiskohtaiset kalakuvat. Kirjassa vertaillaan erikseen kalalajeja, jotka kokenutkin kalastaja saattaa sekoittaa keskenään. Kirjassa on hyvät ohjeet kalan käsittelylle. Se opastaa kuva kuvalta, kuinka kalasta syntyy siisti filee, ja neuvoo, kuinka perkeistä keitetään herkullinen liemi.
  Hinta: 18,00 € / kpl